De reis van de heldin

Through the front door we go.
To the heart of you. 
For you to rediscover, you were home all along.
-Sarah Poet 2019-

De opbouw van de ‘reis van de held’ van Joseph Campbell heeft lang model gestaan voor het universele proces van bewustwording. Vrouwen hebben die reis in eerste instantie voor waar aangenomen en zijn net als mannen hun draken gaan verslaan door al hun kracht en vindingrijkheid te gebruiken. De identificatie met mannelijke waarden, die op vele werkplekken van kracht is, doet een groot appèl op de ook in vrouwen
aanwezige mannelijke kwaliteiten en energie. Zo veel vrouwen staan hun mannetje, leveren grote maatschappelijke prestaties, zijn succesvol en werken hard, naast het hoog houden van diverse andere ballen, het creëren van een perfect plaatje en het iedereen tevreden houden. Voor veel vrouwen verloopt deze reis echt anders. Want we zien steeds vaker vrouwen waar dit gaat wringen, omdat ze veel vanuit hun hoofd zijn gaan leven en ver van zichzelf en van hun kern af zijn komen te staan. Tegelijk blijkt dat ze echter ook gehecht zijn geraakt aan het vertrouwde, het veilige, ook al zijn dat verwachtingen waar ze niet meer aan willen voldoen. In dat spanningsveld dient zich een verandering aan. Inmiddels blijkt dat vrouwen na het verslaan van de draken in de buitenwereld nog een reis te maken hebben. Een reis naar binnen, om de vergeten vrouwelijke wijsheid op te halen. Deze wijsheid ligt verscholen in elke vrouw, het is de wijsheid van het innerlijke weten. Door je daarmee te verbinden ontdek je meer levensvreugde en hervind je je passie.

Dit is de reis van de heldin. Een tocht naar binnen en ook weer naar buiten, in verbinding met je kern. Onderweg ontdek je over de wereld van vrouwen en wat die voor jou kan betekenen. Van de vrouwelijke archetypen tot de ontwikkelingen in de wereld op dit moment. Een reis als pelgrimstocht waarin je wakker wordt voor het vrouwelijke: compassie, het hart, het niet-weten, zonder vaste bestemming maar met volle aandacht voor de volgende stap.  

Deze serie workshops is voor vrouwen die het vrouwelijke in zichzelf (verder) willen verkennen vanuit verlangen en nieuwsgierigheid. Daar leren we met nieuwe ogen te kijken naar de vrouwen in ons leven en naar kwaliteiten die de veelzijdigheid van ons zijn weerspiegelen. 

We reizen om onze vergeten wijsheid op te halen. Deze wijsheid ligt verscholen in elke vrouw, het is de wijsheid van het innerlijke weten. Door je daarmee te verbinden ontdek je meer levensvreugde en hervind je je passie. En kun je de uitnodiging aannemen om dat in de wereld door te geven. 

We zijn elkaars metgezel in deze tocht. Zo leren we van elkaar en zijn we getuigen van het luisteren naar wat onze ziel ons te vertellen heeft. Je bent uitgenodigd om te verkennen hoe dat voor jou is, op dit moment. In een veilige setting met ervaren begeleiders mag je vertragen en voelen hoe het is om alleen maar aanwezig te zijn zonder je best te doen, ontvangen zonder het gevoel te hebben te moeten geven en meer te vertrouwen op je zachtheid. Onze eigen reiservaringen delen we ook graag met jou. Ook wij leggen de weg af van het losweken van onze stoere sterke mannelijke kwaliteiten -die ons ook zo vertrouwd zijn- naar overgave, ontvankelijkheid, bedding, ontvouwen, van binnenuit laten ontstaan en vertrouwen. Ons leven wordt er zoveel mooier van. We nodigen je van harte uit met ons mee te reizen. 

Praktische informatie:
We komen samen op vijf zondagen in het voorjaar van 2021 van 10.00-15.00 uur. De exacte data maken we bekend als we meer zicht hebben over het verloop van de lockdown. De locatie zal zijn: School voor jong vrouwelijk leiderschap, Breestraat 24 Leiden. Deelname is €450* voor alle vijf de bijeenkomsten, inclusief koffie, thee en (stilte)lunch.

De reis van de heldin heeft verschillende haltes die we aan zullen doen, naast het vertrek en eindpunt. We stemmen de precieze inhoud af op de groep, en maken daarbij gebruik van systemisch werk, focusing, Reiki, rituelen, innerlijke dialoog, lichaamswerk, storytelling, muziek, intentional creativity, the work, dans en meditatie.  

*Er is één ‘karma’plek beschikbaar voor jou als je je geroepen voelt om deel te nemen maar nu niet over voldoende financiële middelen beschikt. Neem hier contact met ons over op.