Zeven godinnen waren onze gids zijn tijdens deze cyclus en hebben hun wijsheid met ons gedeeld. Zij nodigden ons uit om het goddelijk vrouwelijke, of de divine feminine, in onszelf te ontmoeten. Dit ging nog een laagje dieper dan het op persoonlijk niveau herwaarderen van je eigen vrouwelijke kwaliteiten. Maar de vraag kwam op of we kunnen aannemen dat deze kwaliteiten hun bedding hebben in het goddelijk vrouwelijke? En of we benieuwd en open konden onderzoeken hoe we daar contact mee konden maken en zo de oude wijsheid door ons heen kunt laten stromen. Wijsheid over het leven, over geboorte en afscheid, over kracht en kwetsbaarheid, over werkelijk thuis komen in jezelf.

We gingen hiervoor op reis zonder precies te weten waar we uitkomen. Op reis in onszelf, langs godinnen en archetypen van thuis en van verre, soms van lang vergeten tijden en soms nog in ere gehouden. We hadden een aantal van hen uitgenodigd om hun wijsheid met ons te delen. Wat ze precies te vertellen hadden, wisten we pas op het moment dat we zelf ook diep durfden te luisteren. Want soms waren ze heel duidelijk en soms fluisterden ze ons op onverwachte manieren hun wijsheid toe. Steeds terug invloed vertrouwen dat we tijdens deze ontmoetingen bijzondere, spannende en onverwachte dingen mee zouden maken die ons werkelijk zouden voeden. 

Elke maand was een bijeenkomst waarin een godin of archetype centraal staat. We maakten kennis met haar, leerden over haar energie en wijsheid. Een eerste stap in het opbouwen van een relatie met haar zodat we haar energie ook in ons leven konden gaan inzetten.

We begonnen met het archetype van de vroedvrouw, om de nieuwe mensheid/bewustzijn die geboren wil worden te begeleiden …….. Zij liet ons weten wie we hierna mochten uitnodigen, te beginnen met Gaia, moeder aarde, of Sophia, de godin van de wijsheid. We lieten ons
hierin leiden. Meditatie, rituelen en creativiteit waren de bouwstenen voor deze avonden.

Een introductie van Marike en Lies, de godin als gids en de eerste bijeenkomst van het archetype van de vroedvrouw.
Hierbij een voorproefje van de tweede bijeenkomst: een avond met GAIA.
Marike en Lies stemmen af op de derde Godin: FREYA.